kooplokaal

Liedjes van Herman van Veen in Tiliander Oisterwijk


Vervallen in verband met coronavirus.

Renee van Bavel staat op donderdag 26 maart in Tiliander Oisterwijk met het theaterconcert Mensenkind.Een avondvullend programma waarin zij het repertoire van Herman van Veen zingt.

“Dag Mensenkind”, is wat Herman van Veen zei toen hij Renee voor het eerst zag. Nu, jaren later, verbindt Renee van Bavel, begeleid door pianist Dirk Flatau, het werk van Herman van Veen in ‘Mensenkind’ met haar eigen verhalen en observaties en zet op die manier de klassiekers zoals ‘Liefde van later’, ‘Suzanne’ en ‘Cirkels’ in een nieuw licht.


“Puur en prachtig!” aldus Herman van Veen zelf.

Mensenkind is een concertprogramma waarin Renee van Bavel kijkt naar de wereld om haar heen en zingt wat zij ziet. In de kleine stukjes tekst tussendoor -soms niet meer dan een paar regels grappige terzijdes, gedachten en actuele observaties- brengt ze het repertoire uit de jaren van toen naar het nu. ‘Mensenkind’ zit niet alleen vol herkenbare melodieën uit vervlogen tijden, maar is ook persoonlijk en raakt de actualiteit. Zo zingt ze het lied “Wie heeft de zon uit jouw gezicht gehaald?” voor de mannen die aan het roer staan van deze wereld. Ze neemt je mee aan de hand van haar joodse huisarts door De Rivierenbuurt, bezingt de eerste prille liefde in al haar zoete zoenen, vraagt zich af ‘Weet je nog?’ en bewondert de ‘Liefde van later’.

Renee van Bavel

Renee
Renee van Bavel is al jaren een vertrouwd gezicht in theaters, concertzalen en festivals. Sinds 2002 toert ze met haar eigen repertoire door Nederland. Vanaf 2009 richtte ze haar blik ook over de landsgrenzen en geeft ze concerten ze in België. Sinds 2012 woont ze in Berlijn en geeft met haar Duitstalige repertoire concerten in Duitsland en Oostenrijk.