anytime

Lezing over leven in verwondering


Op 15 april presenteert Ronald Peeters een lezing in de vorm van beeldverhalen in muziek onder de titel: Fluistering der muzen.
Ronald Peeters zegt zelf hierover: Fluistering der muzen is de titel van de presentatie van mijn beeldverhalen in muziek. Fluistering der muzen is ontsproten aan de kunstenaar én de bioloog die ik in mij draag: ik laat mij leiden door mijn creatieve ingevingen en mijn geraaktheid door Moeder Natuur. In mijn beeldverhalen staat verwondering centraal. Met mijn passie voor kunstzinnige natuurfotografie creëer ik natuurbeelden die normaal voor ons niet direct waarneembaar zijn. De muziek bij de natuurbeelden heb ik zo gekozen dat muziek en beeld samenvloeien.

Den Boogaard in Moergestel

Fluistering der muzen omvat een tiental beeldverhalen. Graag licht ik een tipje van de sluier: Swans’ delight gaat over levenskracht en schoonheid. Vliegende zwanen nemen ons mee op hun koninklijke vleugelslagen. (Pink Floyd). Wiegend in de wind neemt je mee in de wereld van ontluikende bosanemonen in een lentebos vol zangvogels en gaat over tederheid, schoonheid en overgave aan het licht. Levenslicht is een metafoor voor onze innerlijke wereld en gaat over de kracht van verwondering. We krijgen een inkijkje in de magische, haast surrealistische lichtwereld van mossen. (Mozart, Saint-Saëns, Vivaldi, Dvorák, Wagner, Respighi).

Laat je verrassen: Fluistering der muzen is verstillend, adembenemend en wonderschoon! De lezing is toegankelijk voor alle senioren 50+ van de gemeente Oisterwijk en vindt plaats in Cultureel Centrum Den Boogaard te Moergestel, begin op 15 april om 20.00 uur. Meld je aan via Lezingsvm06@gmail.com onder vermelding van naam en telefoonnummer vóór 20 maart 2020. Een definitieve aanmelding wordt bevestigd.