banner

Lekkende olieleiding Haaren bleek diefstal


De politie heeft een oproep gedaan voor getuigen om zich te melden, als ze iets gezien hebben rondom de plek waar gisteren een olieleiding lek raakte.

Brandweer helpt verder verspreiden voorkomen met drijvende slangen (Foto: Toby de Kort).

In eerste instantie werd gedacht aan schade door werkzaamheden, echter bleek achteraf dat er sprake was van een verdachte situatie. Er blijkt sprake van illegaal aftappen van de door de leiding vervoerde Nafta. De politie heeft een onderzoek ingesteld en verzoekt getuigen zich te melden.

De werkzaamheden werden vandaag afgerond. Er zijn duizenden liters Nafta vrijgekomen, waarvan een gedeelte in de grond. Die moest veilig worden afgevoerd. De brandweer heeft gisteren met tijdelijke afscherming zo veel mogelijk verspreiding voorkomen.