kooplokaal

Leerlingen Durendael organiseren verkoopmarkt


Vanwege de voor Brabant aangehouden RIVM instructies ter voorkoming van verspreiding Coronavirus is deze avond geannuleerd.

 

Op maandag 9 maart organiseren de jonge ondernemers van 2College Durendael in Oisterwijk een verkoopavond op school. 14 junior companies staan voor u klaar met hun producten die zij zelf hebben bedacht en op de markt gebracht. En natuurlijk vertellen zij graag over hun eigen bedrijf! U bent van harte welkom om deze verkoopavond te bezoeken van 18:30 tot 20.00 uur in de hal van 2College Durendael.

Leuke praktische ‘hebbedingetjes’

Markt op Durendael

Er is op deze avond van alles te koop: van zelfgemaakte duurzame zeep tot ecologische kurkpennen en een milieuvriendelijke zadelhoes. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Vanaf 5 euro heeft u al een leuke praktische gadget in handen. Met de opbrengst betalen de leerlingen hun investeerders terug. En minimaal tien procent van de winst gaat naar een zelfgekozen goed doel.

Ondernemerschap op Durendael

De leerlingen uit vmbo- 3g/t volgen op Durendael het vak ondernemerschap. Om te ervaren wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een bedrijf startten zij begin dit schooljaar hun eigen onderneming. Hiervoor schreven zij een ondernemingsplan en zochten zij investeerders. Met dit startkapitaal werden de producten bedacht en ingekocht. Nu zijn alle ondernemingen klaar om deze producten te gaan verkopen. Voor het publiek een unieke gelegenheid om te zien wat leerlingen in korte tijd bereikt hebben op het gebied van ondernemerschap.

Junior Company van het jaar

Acht van deze ondernemingen staan op 13 maart in de halve finale van de landelijke competitie ‘Junior Company van het jaar’. De finale vindt plaats op 3 april plaats in Ahoy, Rotterdam.