banner

Leerlingen Durendael Oisterwijk verkopen zeep en meer


Vanwege Coronavirus geannuleerd.

‘Met onze winsten moeten we eerst onze aandeelhouders terug betalen maar daarna gaat 20% naar GreenPeace,’ aldus Brit van der Gaag, een van de studenten van 2 College Durendael in Oisterwijk. Serieuze business, als leerproject voor school, ‘een duurzaam zeep bedrijf dat ontstaan is bij het vak ondernemerschap’.

Het team van Soapalicious

Samen met negen andere ‘bedrijven’ presenteren en verkopen de leerlingen hun producten en diensten tijdens een verkoopavond op 9 maart van 18.30 tot 20.00 uur. Het zijn allen verschillende groepen, met verschillend aanbod. Een van hen is dus Soapalicious.

Het team van Soapalicious bestaat uit een algemeen directeur (Brit van der Gaag), een creatief directeur (Inge Bouwhuis), een financieel directeur (Romaisae Hajaa) en een inkoop directeur (Luca Mutsaears). ‘Wij hebben er voor gekozen om zelfgemaakte duurzame zeep te verkopen, dit hebben wij gedaan omdat we iets creatiefs wilden doen en zelfgemaakt vonden wij perfect daarvoor. Duurzaam houd bij ons in dat we geen dierlijke vetten of palmolie gebruiken tijdens het maken van onze zeep, en dat we de zeep niet verpakken in plastic.’

‘Het vak ondernemerschap heeft ons enorm veel geleerd over de verantwoordelijkheid en de houding die je hebt als een ondernemer. Ik weet dat wij, het team van Soapalicious, altijd bezig zijn met nadenken over hoe wij ons bedrijf kunnen verbeteren. Dat kritische nadenken kan soms vervelend zijn maar het heeft ons geholpen, bij ondernemerschap maar ook bij andere vakken.’

Het doel van Soapalicious is vooral dat ze hun klanten kunnen laten zien dat duurzaam ook een goede keuze kan zijn. ‘We zit nog in de beginnende fase om ons product op de markt te krijgen, maar de conversaties die we hebben gehad met onze eerste klanten hebben ons echt het zetje in de rug gegeven om er vol voor te gaan. Niets is namelijk beter dan de interesse kunnen trekken voor een product dat je zelf hebt gemaakt.’

 

 

Delen: