banner

Je eigen moestuin in Moergestel


Lijkt het je het leuk om je eigen lekkere en gezonde groenten te verbouwen in een moestuin? Dan is dit hét moment om te beginnen.

Bij volkstuinvereniging Het Reuseldal in Moergestel komen er een paar tuinen vrij. De groenten die je teelt zullen extra lekker en gezond zijn, want de vereniging werkt zonder bestrijdingsmiddelen.

Verse groenten uit je eigen moestuin

Behalve dat onbespoten groenten en fruit, dat de tijd heeft gekregen om rustig te groeien, lekkerder smaakt en gezonder is dan wat je uit de reguliere supermarkt haalt, zijn er meer voordelige effecten van bijhouden van een moestuin. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de beweging die je krijgt in de buitenlucht en het zonlicht dat je opvangt. Ook is de letterlijke aanraking met de grond zeer bevorderlijk voor de opbouw van een goede darmflora vanwege het microbioom van de aarde dat ook in je darmen huist. Daarnaast heeft de wetenschap aangetoond dat tuinieren helpt tegen depressie en een algeheel gevoel van welbevinden bevordert. Dus wil je iets voor je gezondheid doen, dan is een moestuin een heel goed idee!

Behalve voor je gezondheid, is een volkstuin ook leuk voor je sociale contacten. Er wordt bijna dagelijks een spel jeu-de-boule gespeeld en als je nieuw bent in het moestuinieren: er is heel veel ervaring op de tuin, die je altijd kan raadplegen, men helpt elkaar graag! En ook voor de kosten hoef je het niet te laten, die bedragen slechts 25 euro per jaar. Als je belangstelling hebt, kun je contact opnemen met onze tuincommissaris Jan Zoontjens via jzoontjens@hotmail.com

Delen: