banner

Internationale vrouwendag en meidenmiddag in Oisterwijk


Op 7 maart  is het weer internationale vrouwendag. ter gelegenheid daarvan organiseert Oisterwijk centraal samen met een aantal anderen van 19.00 tot 23.00 uur een feest met verschillende activiteiten voor en door vrouwen vanaf 15 jaar. ’s Middags is er een meidenmiddag!

Internationale vrouwendag Oisterwijk

Internationale vrouwendag Oisterwijk (Bron: Oisterwijk in Beeld)

De avond mag een moment zijn, even voor jezelf samen met andere vrouwen. Een moment om het vrouw zijn te vieren. Dat vieren gebeurt in 2 College Durendael aan de Van Kemenadelaan 5 in Oisterwijk. De zaal gaat om 19.00 uur open, de entree is gratis, de consumpties zijn voor eigen rekening. Marokkaanse Thee met traktatie, en hapjes worden u gratis aangeboden. Wethouder Stefanie Vatta zal de avond om 19.00 uur openen.

1000 en 1 nacht

De avond staat geheel in het teken van het sprookje van 100 en 1 nacht. De organisatie tovert de locatie om tot een sprookje. Een prachtig oosters verhaal waarin Sjeherazade de koning misleidt door 1000 en 1 nacht verhalen te vertellen.

Waarzegster Len Copal komt het verhaal vertellen van 100 en 1 nacht en nodigt alle aanwezige vrouwen uit om eigen sprookjes en legenden te delen uit hun jeugd en cultuur. Na afloop zijn er verschillende boeken met sprookjes en legendes die geleend kunnen worden. De bibliotheek in Oisterwijk laat zien dat zij meer doen dan alleen boeken uitlenen. Ook zij dragen bij aan ontmoetingen en verhalen delen. Mensen zijn voor hen de levende boeken.

Meidenmiddag

Voor meiden is er ’s middags van 15.00 tot 17.00 uur een meidenmiddag. Deze middag is er een beroepenbeurs, met vele organisaties, bedrijven en instellingen die iets presenteren, leuk en nuttig tegelijk, speciaal voor meiden vanaf 12 jaar.

Ook hier is de entree gratis, mag je zelf je drankjes afrekenen, en voor wie jonger is dan 12, breng je moeder mee…

Geslaagde avond

Vorig jaar werd er een geslaagde avond georganiseerd op vrouwendag, toen in The Inside. Er ontstonden mooie ontmoetingen en er werden contacten gelegd. Klik naar de fotoserie en bekijk de film van Oisterwijk in Beeld.

 

Oisterwijk in Beeld

Delen: