banner

Inspiratiepodium over rebellen en dwarsdenkers


Op 9 maart van 20.00-22.00 uur is weer een inspiratiepodium in de gezellige sfeer van Eetcafe de Tijd. Met vier sprekers die ieder vanuit hun eigen invalshoek vertellen op welke manier ze actie hebben gevoerd, een dwarsdenker zijn of op een andere, eigenzinnige manier tegen de wereld kijken. Ze inspireren, overtuigen of informeren de aanwezigen over hun standpunt en overtuigingen.

Rebellen en dwarsdenkers is het thema van de landelijke boekenweek die start op 7 maart en eindigt op 15 maart. De bibliotheek ging op zoek naar sprekers binnen de regio die op een eigen manier opvallen in Oisterwijk of omstreken. Dichter Karin van den Heuvel sluit het inspiratiepodium af met een passend gedicht.

Met deze keer:

Stefanie Vulders

Stefanie Vulders- gemeenteraadslid gemeente Oisterwijk – over hoe twee jaar lokale politiek leidde tot een ‘politieke ontwaking’ waarin ze antwoorden vond op de vragen die ontstonden gedurende haar raadscarriere. Ze deelt wat volgens haar nodig is in de politiek om als samenleving de volgende stap te nemen naar een nieuwe wereld.

Robert Nieuwenhuijse en Rick van Leeuwen- Stichting de nieuwe Linde -over de start van een nieuwe basisschool ‘ de Nieuwe linde’ in het onderwijslandschap van Oisterwijk.

Mark de Jong- ZLTO- belangenvereniging voor boeren & boer kees Fonken-Dit keer pakken passievolle, trotse en actiegerichte boeren ons podium. Zij vertellen over boeren aan de basis van ons leven en de maatschappelijke waardering voor boeren. Een verhaal over boerenhart en boerenkracht.

Gerrit Draad- Mindbizz – Als één beeld meer zegt dan duizend woorden, waarom blijven we dan nog steeds zoveel schrijven? Gerrit Draad van Mindbiz is dwarsdenker en laat zien hoe hij grote bedrijven en organisaties verder helpt met slechts een tekening die past op 1 A4

Voor meer informatie zie: www.bibliotheekmb.nl/oisterwijk