banner

In Memoriam: Henk Rozen oprichter Showband Taxandria


Showband Taxandria verliest in hun 70 jarig jubileum jaar oprichter eerste uur. Henk Rozen, oprichter van Showband Taxandria, is op donderdag 13 februari op 90 jarige leeftijd overleden.

Henk Rozen, hier samen met kleindochter Manon en Brenda, werd in 2018 in het zonnetje gezet.

Henk is in de begin jaren tambour-maître geweest en heeft in die tijd meerdere grote prijzen mee naar huis genomen. Naast de Showband is Henk ook oprichter van de Jaarmarkt Oisterwijk. Deze is nog steeds in handen van Showband Taxandria en wordt door zijn zoon Peter in goede banen geleid. Ook bij de oprichting van de voorganger Slagwerkgroep Taxandria, de Taxandria Patriotjes,  heeft Henk aan de wieg gestaan. De kaarsenactie waarmee de kinderen langs de deur liepen om kaarsen te verkopen, voor inkomsten voor de vereniging, staat bij veel Oisterwijkers nog in het geheugen gegrift. Ook dit was een idee van Henk.

Op Koningsdag 2018 is Henk nog door de Showband in het zonnetje gezet, want ondanks dat Henk geen lid meer was, waardeerde de muzikanten hem natuurlijk nog steeds, in dankbaarheid dat hij de vereniging heeft opgericht.

De leden van Taxandria Showband willen de kinderen, kleinkinderen, familieleden, vrienden en bekenden van Henk heel veel sterkte wensen bij het verwerken van dit verdriet.

Showband Taxandria  anno nu, opgericht door Henk Rozen.