kooplokaal

Filmtrialoog over dankbaarheid in Oisterwijk


Geannuleerd in verband met coronavirus.

Levenskunst voor wie goed oud wil worden, een mooie uitspraak die past bij de trialoog-filmvoorstellingen, een vaste waarde in Oisterwijk.

Dit jaar al weer de negende uitgave. Was in 2019 het centrale thema: “Hoop van generatie op generatie “ dan stellen wij in 2020 drie films voor met het centrale thema: Dankbaarheid. Met betrekking tot het thema dankbaarheid schrijft Patel: “De meeste mensen staan er niet bij stil dat dankbaarheid de eenvoudigste en natuurlijkste weg naar succes is. Het ligt zo voor de hand dat het veel mensen ontgaat. Hoe dankbaar ben je voor wat het leven je heeft gegeven? Als je in staat bent om al je gedachten te baseren op dankbaarheid, ga je altijd opgewekt door het leven. Opgewektheid geeft je de innerlijke vreugde die je ook ziet bij kinderen. Als je in staat bent om vanuit dankbaarheid te leven, ga je anders kijken naar je negatieve ervaringen. Je bent in staat om zelfs in het negatieve iets positiefs te ervaren.

Een trialoogvoorstelling in Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

Het uiten van je dankbaarheid geeft een positieve reactie. Leer eenvoudige dingen te waarderen, zoals de zang van een vogel, de kleur van herfstbladeren en het veranderen van de seizoenen. Wees dankbaar voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Wees dankbaar voor de mensen om je heen en voor het voedsel dat je in leven houdt. Oefen je geest om alles te waarderen, waardoor je in staat bent om ook dankbaar te zijn voor minder prettige ervaringen. Dit geeft een verrijking in je leven die je eerder niet voor mogelijk had gehouden.

Succes is volledig afhankelijk van je levenshouding. Als je belaagd wordt door negatieve gedachten is het moeilijk ze om te zetten in iets positiefs. Dit lukt wel als je uitgaat van dankbaarheid, want dat stelt je in staat om in iedere situatie het beste te zien. Door je te oefenen in dankbaarheid wordt alles wat je doet positief. Dit geeft je vertrouwen in je eigen mogelijkheden. Geef jezelf gelegenheid om te beseffen hoeveel er is om dankbaar voor te zijn. Een dankbaar mens is zich volledig bewust van de betekenis van geven.

De bijeenkomsten worden georganiseerd De Voorhof, Kerkstraat 64 in Oisterwijk. Entree bedraagt € 5,- (welkomstdrankje inbegrepen) Middagvoorstelling: 14.00 uur Avondvoorstelling: 19.30 uur Zaal open 30 minuten vooraf. Reserveren niet nodig.

De data en films zijn:

maandag 2 maart 2020 The King’s Speech
maandag 16 maart 2020 Good Will Hunting
maandag 6 april 2020 Paterson