banner

Film over de natuur bij IVN Oisterwijk


Natuur dichtbij huis toont op 20 februari in Oisterwijk films van Mark Kapteijns.

Boommarter in de natuur (Foto: Chris Achterberg)

In deze natuurfilm neemt Mark u mee in de ontwikkeling van de Pannenhoef, een uniek en waardevol natuurgebied van ruim 700hac. Gelegen tussen Rijsbergen, Zundert en Sprundel. Hij laat u kennismaken met haar bijzondere bewoners als zwarte specht, havik en boommarter. Duur van de film is 40 min.

En na de pauze volgt “Het Groene Woud: Brabant tussen steden”. In het hart van Brabant ligt het grootste landschapsreservaat van Nederland: ‘Het Groene Woud’. En het edelhert het icoon van de wildernis voelt zich hier thuis. Dat is best bijzonder in een provincie met één al bedrijvigheid, een intensieve landbouw en veel mensen die er wonen, werken en recreëren. Brabant is eigenlijk één grote metropool, vol unieke natuur in balans met stad en land, mens en dier. Duur van de film is 55 min.

Op verzoek van IVN Oisterwijk worden deze films vertoond op donderdag 20 februari aanstaande om 20.00 uur in de Voorhof, Kerkstraat 64 in Oisterwijk. Toegang gratis.

Delen: