banner

Enthousiasme bij eerste kindercollege in Oisterwijk


Vorige week donderdag 6 februari vond het eerste kindercollege plaatst in Bibliotheek Oisterwijk met als eerste spreker een politieagente.

Bij de kindercolleges nodigt de Bibliotheek mensen uit om aan kinderen tussen de 5-10 jaar een mini college te geven over een interessant onderwerp wat te maken heeft met hun expertise of vakgebied.

Vingers omhoog bij het Oisterwijkse kindercollege

Politieagente Ann-Christien wilde net beginnen met haar verhaal toen al de eerste vingers omhoog gingen. Kinderen vroegen haar van allerlei vragen over haar vak zoals: ‘ Hoe hard kan de politieauto? En werk je ook wel eens met een politiehond? En moet je eerst een waarschuwingsschot geven voordat je schiet? ‘ Na 20 minuten vragen vuren en een korte uitleg over wat een politieagente allemaal bij zich heeft was het tijd voor actie en mochten de kinderen de politieauto van binnen kijken. Daar vertelde de politie agente, tot grote verwondering van vele kinderen, dat ze ook een kunffelbeertje mee nemen voor als een kind verdrietig is na een ongeluk of vervelende gebeurtenis.

Politie agente Ann- Christien zei na afloop: ‘ Super leuk om al die enthousiaste vragen te horen van de kinderen.’ Door een kindercollege te geven ervaren kinderen dat de politie niet iets is om bang voor te zijn. De kinderen en de ouders zelf waren heel enthousiast en komen zeker nog een keer terug naar een volgend kindercollege.

Op donderdag 5 maart 16.00-17.00 uur is het volgende kindercollege. Nicole Zeegers, kinderboekschrijfsters komt dan vertellen hoe je komt tot het schrijven van een kinderboek. Kijk voor het gehele programma op www.bibliotheekmb.nl/oisterwijk