ondernemers

Dees twee Döllekes gaan in de onecht trouwen (+ Film)


Maandag 24 februari van 10:30 uur tot laat in de middag, zal in Oisterwijk weer de Döllekesgatse Boerenbruiloft gevierd worden.

Vanaf 10:30 uur verzamelen alle familieleden, vrienden en liefhebbers bij Curnonsky. Onder begeleiding van een DJ kan hier tegen betaling van 5 euro van een ontbijt genoten worden.(opgeven bij pcwvdsteen@home.nl) Vervolgens vertrekt het gezelschap om 13:00 uur richting La Belle, onder begeleiding van muziek, en bij La Belle zal DJ Laurens (bekend van Skihut Rotterdam!) de muziek verzorgen. Om 13:30 uur wordt het boerenbruidspaar in de onecht verbonden. Daarna barst het feest los met onder andere Johnny Purple.

Kledij

Het Boerenbruidspaar is Corrien van Henk en May van De Knuisten, en Pieter van Piet en Betty van ’t Oude Nest.

In Döllekesgat wordt de boerenbruiloft gevierd alsof het een echte boerenbruiloft is uit 1900/1930. Een boerenkostuum zag er voor de mannen destijds als volgt uit: een zwarte broek, boerenkiel, boerenpet, en eventueel rode zakdoek. Als schoeisel werden vaak klompen gedragen. De vrouwen droegen lange donkere rokken of jurken met eventueel een schort en klompen of zwarte schoenen. Op het hoofd droegen vrouwen vaak mutsjes. Op jonge leeftijd was dit een zwart mutsje. Zogenoemde ‘werkmutsen’ waren vaak wit.

Zo leert ons de informatie op www.dollekesgat.nl, maar op straat, tijdens de feestelijkheden, met carnaval kijken de dorpelingen minder nauwkeurig.   “Aggut kunt moet ut doen” , maar ervaring leert, dat ook anders gekleden mee mogen feesten!