banner

Coderdojo in de Bibiliotheek in Oisterwijk


Heb je altijd al willen leren hoe je moet programmeren op een computer?

Programmeren kun je leren!

7 maart is er weer een Coderdojo, de werkplaats voor programmeren. Ben je tussen de 7-12 jaar en wil je op een eenvoudige manier leren programmeren ? In de Bibliotheek Oisterwijk is er om de 6 weken een Coderdojo werkplaats waar je van alles kunt leren over programmeren. Van het maken van een spel tot een robot. We helpen elkaar bij het programmeren en delen elkaars ervaringen. Neem je eigen laptop mee als je deze hebt, anders hebben wij er een voor je te leen.

Thema 7 maart; Micro:bit
De Micro:bit is een klein apparaatje met veel mogelijkheden. Je sluit hem aan op je laptop of computer. Via de laptop kun je de Micro:bit programmeren, eenvoudig met de stap voor stap programmeerkaarten. Bestuur bijvoorbeeld de led-lampjes op de Micro:bit om je eigen naam weer te geven. Of gebruik de Micro:bit als bewegingsdetector.

Zie voor meer info en aanmelding: www.bibliotheekmb.nl/oisterwijk