banner

Beeldbank Oisterwijk: Brabant van boven


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Brabant vanuit de lucht (Fragment uit de film Brabant van boven – VPRO)

Brabant van boven

‘Nederland van boven’ zo heette de serie die de VPRO in 2013 uitzond. De uitzendingen lieten de pracht van Nederland vanuit de lucht zien. Natuurlijk kwam ook de beurt aan provincie Noord-Brabant. In die aflevering kwamen ook Oisterwijk en Moergestel in het vizier. In alle jaargetijden werden opnames gemaakt: we zien de vesting Willemstad onder een winterse deken en kunnen op een hoogzomerse dag bíjna Eftelingbezoekers in de boven de bossen uittorende Pagode de hand schudden.

 

Delen: