anytime

Actie voor Oisterwijkse Ruud en zijn gezin


Zaterdag 29 februari is het Nationale zeldzame ziekendag. Die dag is de entree bij Health Boutique Oisterwijk gratis, zodat alle sporters die dat willen, ook de minder getrainde, een bijdrage kunnen leveren aan de actie van Ruud, die geld inzamelt voor bestrijding van de ziekte van zijn gezinsleden.

Nicole, Britt en Thijs

Het gaat om een ernstige progressieve vorm van Myotone Dystrofie. (zie onder) De vrouw van Ruud, een jonge moeder van 3 kinderen, kreeg de diagnose toen zij al moeder was. Omdat het een erfelijke spierziekte betreft en 2 van de 3 kinderen klachten hadden ging iedereen voor onderzoek door de medische molen. Helaas bleek dat haar jongste zoontje en middelste dochter ook deze ziekte hebben. De drie hebben zwaar lichamelijke klachten, maar de kinderen hierdoor ook een geestelijke beperking. Kortom, verschrikkelijk om dat me ete moeten maken.

Bij Health Boutique Oisterwijk gaan ze hiervoor een actiedag organiseren. Die dag staat het functionele trainingsprogramma van techno gym centraal. Men traint met een polar hartslag meter. Voor deze training krijgt men MOVES. Het aantal moves die je tijdens een training kunt halen worden berekend, meestal zo’n 500 – 1200 per training. Deelnemers laten zich sponsoren, en betalen een klein bedrag per move. Dat kan een cent zijn, of meer. Al het geld wat die dag ingezameld wordt gaat naar ‘Myotone Dystrofie de wereld uit’. Na de les ontvangt men een smoothie en healthy snack.

Men kan zich inschrijven voor een viertal lessen op zaterdag 29 februari:
9.00 – 9.45 uur
10.00 – 10.45 uur
11.00 – 11.45 uur
12.00 – 12.45 uur

Mail naar info@healthboutiqueoisterwijk.nl of ga even langs bij Health Boutique Oisterwijk, aan de Schijfstraat 6b.