banner

Woningbouw op locatie Bienekebolders Moergestel


De voormalige basisschool de Bienekebolders in Moergestel wacht op herbestemming.

Sinds begin 2018 hebben verschillende partijen zich gemeld met plannen voor het gebouw en de locatie. Na een onsuccesvolle verkoopprocedure, gaat de gemeente nu opnieuw kijken naar de mogelijkheden voor deze locatie. Dit doen ze om te beginnen tijdens een raadsontmoeting op 30 januari.

De oude school, behouden of slopen?

De gemeente heeft de afgelopen periode informatie verzameld en verschillende geïnteresseerde partijen geïnterviewd over de ontwikkelmogelijkheden voor de betreffende locatie. Deze informatie is verwerkt in een discussienota. Hierover gaan raads- en commissieleden graag met inwoners en andere belanghebbenden in gesprek tijdens een raadsontmoeting op 30 januari 2020. Aanmelden hiervoor is niet nodig. De bijeenkomst is om 21.15 uur in het Raadhuis in Oisterwijk. Tijdens het eerste gedeelte is er ruimte voor een gesprek tussen raads- en commissieleden, inwoners en andere belanghebbenden. Tijdens het tweede gedeelte gaan raads- en commissieleden met elkaar in discussie.

Woningkeuze

In de discussienota worden 3 scenario’s voorgesteld. In alle scenario’s worden woningen gerealiseerd. 2 van de scenario’s in de discussienota gaan uit van nieuwbouw, 1 scenario gaat uit van behoud van het voormalige schoolgebouw. De keuze aan de raad bevat onder andere de beoogde minder- of meeropbrengst, in relatie tot respectievelijk goedkoop of duur bouwen.

Goedkoop of duur, voor ouderen of jeugd? Lees hier ook het Dossier Woningbouw van PIT Onderzoek.

Delen: