kooplokaal

Wethouder Dankers hield bouwplan Moergestel onder de pet


Gisteren publiceerden wij enkele mogelijkheden voor woningbouw op locatie Bienekebolders, niet wetende dat een van die plannen al geruime tijd in de la lag bij wethouder Dion Dankers.

De oude school kan zo blijkt prima behouden blijven, en geschikt gemaakt worden voor woningbouw.

Het Brabants Dagblad (klik hier) maakt er vandaag melding van. Het plan, de verbouwing van de voormalige school tot goedkope woonruimte, bleek al bekend en was door de wethouder niet aan de raad gezonden. Het plan was volgens de projectontwikkelaar destijds niet haalbaar, vanwege te hoge eisen door de gemeente.

Volgens uitleg van Dankers, was zijn argument om het plan niet door te sturen naar de raad, omdat hij al besloten had over te gaan tot sloop en nieuwbouw. Echter, in het voorliggende plan, staat nog steeds als een van de opties waar de raad binnenkort een keuze uit gaat maken: ‘Behoud van de school met invulling door woningbouw…’

En precies dat is wat de projectontwikkelaar heeft aangeboden, precies dat is de raad onthouden, en precies dat – niet wetende dat dit plan er was – werd gisteren door ons als een van de mogelijkheden gepresenteerd.

Hoe verder

Inwoners en politici gingen gisteren met elkaar in gesprek, en daaruit kwam de conclusie dat behoud van het gebouw, met daarin een woonbestemming met een mix voor senioren en jongeren de voorkeur krijgt. Alleen AB vroeg om allereerst ook de ruimere ontwikkeling in de omgeving mee te nemen. Wethouder Dankers gaat het plan verder uitwerken, en zal het binnenkort voorleggen aan de raad voor definitieve besluitvorming.