banner

VVD Oisterwijk wil niet praten maar bouwen


Volgens VVD Oisterwijk praat het college (burgemeester en wethouders) teveel met inwoners, ze moeten bouwen, en als inwoners het daar niet mee eens zijn, moeten ze maar bezwaar indienen.

‘Door leegstand en verval van gebouwen en winkelpanden vertoont de dorpskern steeds meer zwakke plekken. Met name jongeren verlaten hun geboortedorp omdat er voor hen geen geschikte woonruimte is.’

Overigens niet alleen in Moergestel, ook in Oisterwijk kunnen jongeren nauwelijks aan een woning komen.

‘Het bouwen van nieuwe woningen is voor Moergestel van levensbelang om de kern levendig en vitaal te houden. Met steeds minder inwoners hebben winkeliers geen bestaansrecht meer. Wat de VVD nu vooral ziet is dat de gemeente steeds uitgebreid met de omgeving in dialoog gaat en daarmee zelf weerstand tegen nieuwe woningbouwplannen creĆ«ert. Projecten lopen daardoor eindeloze vertraging op of gaan soms helemaal niet door. De Baerdijk (Oisterwijk – Red.) is daar het meest recente voorbeeld van. Het college zou veel krachtiger haar visie op woningbouw in onze gemeente moeten tonen, ook al stuit dat soms op bezwaren. Inwoners kunnen immers altijd beroep aantekenen als een plan echt niet deugt of in strijd is met geldende bepalingen,’ aldus Anne Cristien Spekle (VVD).

Bouwplannen, maar geen idee hoe dit aan te pakken?

Bouwen in de gemeente Oisterwijk (foto Joris van der Pijll)

De VVD accepteert hiermee het feit dat inwoners (zoals die aan de Baerdijk in Oisterwijk) daarmee gedwongen worden stressvolle kostbare juridische procedures op te starten, en ook die zorgen bij bouwplannen vaak voor vertraging. Of dit of iets anders de oplossing is…?

Vanavond zal dit onderwerp ter discussie staan, met de vraag hoe de gemeente snel kan zorgen voor vitaliteit in Moergestel, toename van inwoners, behoud van jeugd, en voorzieningen.

Elders op deze website meer over woningbouw mogelijkheden voor de jeugd…