banner

Vriendschapsbank Oisterwijk een succes


De Vriendschapsbank Oisterwijk is een nieuw initiatief van ContourdeTwern. Het doel is om onbekenden met elkaar in contact brengen op basis van gemeenschappelijke interesses. De doelgroep zijn mannen en vrouwen tussen de 40 en 65 jaar.

Voor ieder stond er een bloemetje klaar.

Afgelopen dinsdag vond de eerste bijeenkomst plaats in Tilander. De flyers liggen op tafel en een kleurrijke bos rozen staat klaar, voorzien van een welkomstboodschap. Vrijwillig co√∂rdinator Hadewijch is er klaar voor! Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom. Sommige gasten had Hadewijch al verwacht, zij hadden zichzelf per mail of telefonisch aangemeld. Al snel ontstaat er een gesprek: ‘Het voelt als een verjaardag waar je mensen tegenkomt die je niet kent,’ aldus een van de aanwezigen. Hadewijch vertelt ze wat de bedoeling is: ‘Deel je interesses met elkaar, vertel de ander aan tafel wat je leuk zou vinden om te doen en wat minder gezellig is om alleen te doen. Zoals wandelen, fietsen, naar de film, naar het theater, koken of de kroeg in.’ ‘Het is leuk om met elkaar een plan te maken,’ zegt Hadewijch enthousiast. ‘Maar ik kan dat natuurlijk niet alleen. Samen met jullie maken we een plan om in Oisterwijk een geslaagde Vriendschapsbank te kunnen vormen.’

Heb je ook zin om samen met anderen iets te ondernemen? Kom dan langs op dinsdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur of dinsdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur. Vooraf aanmelden is geen vereiste. Wil je graag eerst wat meer informatie? Bel of mail dan gerust naar 06-83 42 56 06 of vriendschapsbankoisterwijk@contourdetwern.nl. Er zijn geen kosten aan de vriendschapsbank verbonden, wel betaal je je eigen drankjes.

Graag tot dinsdag!