banner

Verborgen verhalen van kasteel Nemerlaer in Haaren


Ervaringen uit het verleden, doen vermoeden dat er weer een prachtige parel in de maak is. De vrijwilligers van Oisterwijk in Beeld zijn bezig met een documentaire en voorbereidingen voor een animatie-projectie in de tuin van Kasteel Nemerlaer in Haaren, binnenkort samen met Oisterwijk één gemeente.

Het kasteel in Haaren in vroeger tijden (Foto: Archief Oisterwijk in Beeld)

Vanwege de aankomende samenvoeging, heeft Oisterwijk in Beeld het initiatief genomen tot deze documentaire. De documentaire wordt gevormd in een samenwerking van organisaties en mensen uit Haaren en Oisterwijk en behelst de geschiedenis van Kasteel en landgoed Nemerlaer. Met medewerking van acteurs worden verhalen van bewoners en betrokkenen vorm gegeven.

Oisterwijk in Beeld is onder andere bekend van de indrukwekkende serie Verzetsstrijders van de Straat en meer recent de Oisterwijkse Natuurfilm waarvan in zowel het Natuurtheater als in Tiliander volop werd genoten. In Haaren speelde zich ook het oorlogsdagboek van Martien van de Weijer af, het werd door hen in boek en film uitgebracht en zo werden afgelopen jaren ook mooie producties gemaakt over de KVL in Oisterwijk.

Vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus telkens om 20.45 uur staat de presentatie van deze bijzondere productie op de agenda, buiten in de tuin van het kasteel. De entree zal 5 euro bedragen. Voorafgaande aan de vertoning vindt er nog een verrassend welkom plaats voor de bezoekers, en op het einde van de film volgt een bijzondere licht en geluidsanimatie.