ondernemers

Veel inbraken bij sportclubs in Oisterwijk en omgeving


In december was het raak bij Teco, afgelopen week bij de Oysters, en ook in de regio zijn er veel inbraken in sportclubs, zo laat de politie weten.

In de eerste twee weken van deze maand zijn bij de politie in Midden-West Brabant al acht inbraken gemeld in sportaccommodaties. Met name de kantines van tennisverenigingen zijn gewilde objecten voor inbrekers, maar ook een atletiekvereniging werd zelfs twee achtereenvolgende dagen slachtoffer van het dievengilde. De politie onderzoekt of er sprake is van dezelfde dadergroep en vraagt om alertheid. De politie roept beheerders van met name sportkantines op om ’s nachts geen contant geld in de kassa achter te laten en dit ook te melden. Verder is het raadzaam om waardevolle spullen goed op te bergen en goed af te sluiten. Enkele getroffen sportverenigingen beschikken over een alarm waardoor de politie snel ter plaatse kon zijn. Helaas is het (nog) niet gelukt om daders op heterdaad aan te houden.

In Oisterwijk werd 19 december ingebroken bij tennisvereniging TECO; 6 januari werd ingebroken bij de rugbyclub aan de Scheibaan in Oisterwijk. De daders hebben daar een compressor gestolen.