banner

Van een zweetreet tot bus vakanties, Christel de Laat liet Oisterwijk weer flink lachen


Op zaterdag 25 januari stond Christel de Laat voor de tweede keer dit jaar in de Oisterwijkse Tilander. Nadat ze het jaar mocht openen op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, stond ze deze keer op het podium met haar eigen voorstelling Zijn daar nog vragen over?

Door: Iris de Groot

Christel de Laat tijdens haar voorstelling in Tiliander (foto: Iris de Groot)

De zaal was helemaal uitverkocht, er waren zelfs twee extra rijen toegevoegd in de zaal. Maar om nou te zeggen dat de zaal vol zat met Oisterwijkers, zeker niet! Mensen vanuit heel Brabant zaten in de zaal om naar haar show te kijken. Er was zelfs iemand uit Luxemburg!

In haar voorstelling besprak Christel diverse kwesties waar je als mens tegenaan loopt. Van keuzestress, online winkelen tot aan ergernissen tijdens een bus vakantie. In alles wat ze de revue laat passeren is Christel volledig zichzelf en zoekt ze het randje op, zonder daar overheen te gaan.

Zijn daar nog vragen over?
Wat typerend was voor deze show was de interactiviteit. Voordat de show begon kreeg het publiek de mogelijkheid vragen te stellen aan de cabaretière, die ze vervolgens live in haar show beantwoordde. En hierbij nam ze totaal geen blad voor de mond en beantwoordde alles zonder gene.

Stilte
Tijdens de voorstelling is Christel eigenlijk constant aan het woord, maar er zijn momenten in de voorstelling dat er even niet gesproken wordt. Bijzonder dat juist deze momenten zeer grappig zijn. Want ja, Christel is zelfs grappig als ze stil is.

Keuzes
Wat centraal stond in de voorstelling was het maken van keuzes. Welke keuzes maak je als mens? Wanneer weet je dan de keuzes dit je maakt goed zijn? Christel geeft in haar voorstelling haar kijk op keuzes en de stres die daarbij komt kijken.

Christel tourt nog tot en met mei met haar voorstelling in diverse theaters. Voor sommige voorstelling zijn nog kaarten verkrijgbaar, voor meer informatie kun je de website van Christel de Laat bezoeken.