banner

Steeds meer elektrische auto’s in Oisterwijk door financieel voordeel


In 2019 was de volledig elektrische Tesla model 3 de beste verkochte auto in Nederland. Ondanks het prijskaartje van een Tesla zie je ze regelmatig rondrijden in Oisterwijk. Maar hoe kan het dat zoveel mensen deze auto kunnen betalen? Dat heeft alles te maken met de nieuwe doelen die de overheid heeft gesteld. De overheid heeft als doel gesteld in 2050 Co2 neutraal te zijn op het wegdek. Om deze reden wordt milieuvriendelijk rijden de komende jaren flink aangemoedigd en benzine en diesel rijden flink ontmoedigd.

Betaal vier jaar lang geen wegenbelasting
Vind je het ook zo vervelend om wegenbelasting te betalen? Zeker als je een wat duurdere en minder zuinige auto rijdt kan de wegenbelasting flink oplopen. Voor de zakelijk uitziende Volvo V60 betaal je bijvoorbeeld €155 wegenbelasting per maand. Over een jaar is dit €1860. Hier is een oplossing voor. De overheid heeft bepaald dat elektrische autobezitters tot 2024 geen wegenbelasting betalen en in 2025 betaal je slecht 25%. Over de jaren heen scheelt dit duizenden euro’s en is het interessant om voor een elektrische auto te kiezen. De keuze voor een Kia e-Niro, Hyundai e-Kona, Audi e-tron of een Tesla model 3 kan dus wel degelijk geld besparen

Elektrisch leasen erg populair

Meer elektrische auto’s in Oisterwijk door financieel voordeel

De vrijstelling van wegenbelasting geldt niet alleen bij het kopen van een elektrische auto maar ook bij het leasen van een auto. Nu private lease steeds populairder wordt is het voor de gemiddelde inwoner in Oisterwijk ook goed te betalen om een auto in het hogere segment te leasen. In de voorgaande jaren was minder dan 15% van alle leaseauto’s privé afgesloten. Momenteel is dit sterk aan het veranderen en leasen steeds meer mensen een wat duurdere auto privé. Dit is een stuk betaalbaarder dan een auto in één keer kopen. Omdat elektrische auto’s vrijstelling hebben van wegenbelasting en bpm (belasting bij aanschaf van een nieuwe auto) stappen steeds meer mensen over op elektrisch.

Ondernemersvoordeel bij duurzaam kopen of leasen
Ondernemers in Oisterwijk hebben extra voordeel bij het zakelijk leasen van een elektrische auto. Als ondernemer heb je bij het leasen van een auto al bepaalde voordelen zoals het aftrekken van de btw en de afschrijvingskosten op de balans. Daarbovenop komt ook nog eens extra voordeel bij het leasen van een duurzame auto namelijk:
• Milieu-investeringsaftrek
• Lage bijtelling van 8%
• Geen wegenbelasting (niet als bij privé)
• Afschrijven kosten elektrisch tanken
Steeds meer ondernemers en kleine zzp’ers in Oisterwijk zullen in de loop der jaren kiezen voor een milieuvriendelijke auto. Op dit moment is de Tesla Model 3 hierin een voorloper maar in 2020 komt er een scala aan nieuwe elektrische auto’s aan die duurzaam rijden steeds meer de norm zullen maken.

Overal wel een laadpunt te vinden
Bij de introductie van de elektrische auto was het opladen van de auto een groot punt. Een aantal jaren verder zijn er nu meer dan vijftigduizend laadpunten verspreid over heel Nederland. Het is ook steeds eenvoudiger om een laadstation op de parkeerplaats in je wijk aan te vragen. Opladen is dus geen enkel probleem meer. Ook is de actieradius (aantal km) flink vergroot waardoor je niet om de haverklap de auto aan het snoer hoeft te zetten.

Groter aanbod aan elektrische auto’s
In 2020 komen er een aantal nieuwe elektrische auto’s op de markt. In het eerste kwartaal is het de beurt aan de Seat Mii electric, Skoda Citigo e-iV, Volkswagen e-Up!. Later in het jaar volgende de Peugeot 2-208 en de Volkswagen ID.3. Dit zijn alleen betaalbare auto’s met een flinke actieradius. Naarmate het aanbod en de variatie in elektrische modellen zal toenemen, zal Oisterwijk er steeds duurzamer uitzien.