banner

Partij PrO Oisterwijk ageert tegen vertrek D66


Dat D66 vertrekt uit de partij PrO, een samenstelling van D66, Groen Links en PvdA in Oisterwijk, is niet het grootste probleem, maar de manier waarop is PrO alles behalve over te spreken.

Verkiezingsposters komen eind dit jaar weer tevoorschijn, als de inwoners van Haaren, Heukelom, Moergestel en Oisterwijk hun nieuwe raad mogen kiezen (Foto: Joris van der Pijll).

‘PrO heeft uit de pers mogen vernemen dat D66 besloten heeft PrO te verlaten. Met 13 stemmen voor en 6 tegen heeft D’66 in een besloten vergadering dit besluit genomen. Merkwaardig voor een partij die democratie hoog in het vaandel heeft om dit besloten te doen, geïnitieerd door een regiobestuur uit Tilburg. De reden zou zijn dat men zich niet meer herkent in PrO. Merkwaardig is dat D66 hierover nooit een discussie heeft willen voeren binnen PrO, terwijl de deur van zowel bestuur als fractie daarvoor altijd heeft open gestaan.’

PrO accepteert het besluit van D66. De partij ziet nog steeds voordelen in de gezamenlijke aanpak, maar ‘als men zich niet meer in de gezamenlijke politieke lijn kan vinden, dan geeft opstappen wellicht meer helderheid.’ Bij de aankomende verkiezingen zal de nu grootste partij uit Haaren – Progressief ’96 – zich aansluiten bij PrO.

Delen: