banner

Parkeermeter ontploft in Oisterwijk


In Oisterwijk is een parkeermeter tot ontploffing gebracht. Aanleiding voor VVD’er Patrick Simons om wat vragen te stellen over de parkeertarieven.

Een volledig gesloopte parkeermeter (Foto: Patrick Simons)

‘Het verhogen van de parkeertarieven in Oisterwijk is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Nu is 15% er bovenop ook wel belachelijk veel, zeker omdat parkeren in Oisterwijk al erg duur is,’ aldus Simons. Volgens hem heeft de VVD dit jarenlang laag gehouden, en is het aan de nieuwe wethouder te danken dat deze omhoog zijn gegaan.Ook vraagt Simons zich af ‘wat zijn de kosten voor herstel? Hoeveel inkomstenderving hebben we per dag?’ Ofwel, levert dat betaald parkeren genoeg op?

Dat op de dag dat landelijk bekend is geworden dat betaald parkeren steeds meer kost, en dat geld ook nodig is om de kosten van de grond en onderhoud te betalen. Gebruik van gemeentegrond is in steeds minder gemeenten gratis.

De parkeermeter staat achter de AH, en automobilisten kunnen bij deze paal in ieder geval niet afrekenen. Het voor nu praktische verzoek van Simons aan de gemeente, is dan ook om snel duidelijk te maken voor bezoekers of parkeren nu gratis, is, of waar wel betaald kan worden, ‘voordat de BOA’s aan de bak gaan’.

Wij hebben alvast een ‘bordje’ gemaakt:

Links de defecte, rechts de dichtstbijzijnde parkeermeter (Foto: Google Maps)