banner

Pannetje pompoensoep?


De pompoenen liggen in overvloed in de schappen bij de supermarkt. Tijd om weer eens pompoensoep te gaan maken.

Van een Oisterwijkse mantelzorger, uit de dagelijkse praktijk.

De geliefde pompoensoep

Voor welke pompoen zullen we deze keer gaan: de biologische Hokkaido of de flespompoen? Eerst maar eens even kijken naar de prijs, we moeten op de kleintjes letten. En wat heb ik nog meer nodig? (Het recept wordt hier niet gegeven helaas, dat is het geheim van de mantelzorger.) “Buurvrouw, ik ga weer pompoensoep maken, wil je ook een pannetje?”. Buurvrouw kent mijn pompoensoep al en ze is er dol op. Als dat niet zo zou zijn, zou ze het zeker tegen me zeggen, zo goed kennen we elkaar wel. De pompoensoep staat bij buurvrouw op nummer 1, dat heb ik wel gemerkt. Ik ga aan de slag en maak een volle pan klaar, mooi oranje van kleur. Nog wat kruiden erbij, een toefje peterselie en een extra bakje paprikareepjes. Vers van de pers gaat er een pannetje naar de buurvrouw. “Asjeblieft buurvrouw, smakelijk eten”. De volgende dag hoor ik het oordeel van de jury. Ik ben ook deze keer weer met vlag en wimpel door de smaakproef gekomen. De buurvrouw hoeft 2 dagen niet te koken, zegt ze. De volgende dag ligt er een kaartje in de brievenbus. Buurvrouw heeft heerlijk gegeten. Voor de soep makende mantelzorger een groot compliment.

DTZ logo low