glasvezel

Oisterwijkse winkels mogen alle zondagen open


Vanaf dit jaar mogen alle winkels in Oisterwijk alle zondagen open; een deel maakt daar gebruik van, een deel niet.

Tot en met afgelopen jaar werden in Oisterwijk de koopzondagen door de gemeente vastgesteld. Op specifieke zondagen mochten de winkels open; de meeste winkeliers deden daar aan mee. Die koopzondagen werden iedere eerste zondag van de maand gehouden, en er waren een aantal extra koopzondagen bij evenementen en rond Sint en Kerst. Daarnaast waren een aantal levensmiddelenzaken zoals bakkers en slagers, en alle supermarkten op zondagen geopend. En ook openden bouwmarkten en een aantal meubelzaken in Oisterwijk iedere zondag hun deuren.

2020

Lekker winkelen in het Oisterwijkse centrum (Foto; Joris van der Pijll).

Voor 2020 is dit anders geregeld. Volgens een woordvoerder van Gemeente Oisterwijk, mogen voortaan alle winkels op alle zondagen open zijn: ‘De nieuwe winkeltijdenverordening 2019 heeft alle zondagen vrij gegeven om koopzondag te zijn.’ Volgens informatie van het Oisterwijkse Citymanagement, zijn iedere eerste zondag van de maand de winkels geopend van 12.00 – 17.00 uur. Het is een richting die de winkeliers in het dorp kunnen aanhouden, maar ze mogen als ze willen ook op andere zondagen open gaan.

Diversiteit
Een blik op de huidige openingstijden van de lokale winkels en bedrijven, laat een diversiteit aan openingstijden zien. Dat is het geval op de maandagen, waar sommige winkels open, sommigen in de ochtend, of soms de gehele dag gesloten zijn. Ook is er een klein verschil in openingstijden, variërend van 8.00 tot 10 uur en meestal tot 17.00 of 18.00 uur; op zondagen gaan sommige winkels open van 11.00 tot 13.00 uur meestal tot 17.00 uur.
Op de koopzondagen, vanaf nu dus alle zondagen geurende het gehele jaar, zijn bijna alle bouwmarkten en meubelzaken geopend. Ook zijn er enkele winkels op alle zondagen open. Anderen kiezen voor de eerste zondag van de maand, een enkeling gaat op zondag niet open.

Mocht u een specifieke winkel willen bezoeken, is het advies vooraf even naar de openingstijden van die winkel te kijken. Bijna alle winkels tonen hun openingstijden op internet.