banner

Oisterwijkse wethouder bezoekt wijklunch Pannenschuur (+ Film)


Donderdag 9 januari bezocht de Oisterwijkse wethouder Stefanie Vatta een bezoek aan eetcafé De Pannenschuur in Oisterwijk. Samen met cliënten en bewoners uit de wijk schoof ze aan bij de wijklunch in het sociaal eetcafé.

De wijklunch heeft als doel om mensen met verschillende achtergronden met elkaar te verbinden en door gezellig samen te eten eenzaamheid te verminderen. De wijklunch is voor iedereen toegankelijk uit de wijk: bewoners, cliënten van zorginstellingen Amarant en RIBW Brabant en klanten van de Voedselbank.

Mooie verhalen
Wethouder Stefanie Vatta kijkt dankbaar terug op haar bezoek aan de wijklunch: “Ik heb genoten van de lunch en bezoekers van het sociaal eetcafé. Wat een heerlijke lunch! En wat een mooie verhalen van de verschillende bezoekers en gepassioneerde vrijwilligers. In de Pannenschuur heb ik weer eens ervaren dat zulke sociale activiteiten een belangrijke bijdrage leveren aan het tegengaan van eenzaamheid. En aan het woongenot in de wijk! Hartstikke leuk om mensen uit je woonomgeving te leren kennen, want sociale contacten verrijken ieders leven. Daarom nodig ik iedereen uit om eens mee te lunchen in de Pannenschuur. Iedereen is welkom! Of kijk wat er te doen is in je eigen wijk of wijkcentrum. Ik wil de samenwerkende organisaties en de vrijwilligers van het sociaal eetcafé hartelijk danken voor het mooie werk wat zijn doen. Samen maken we er iets moois van!”

Wethouder Stefanie Vatta eet mee bij de wijklunch in Wijkcentrum Pannenschuur.

Ook cliënt Gerrit-Jan is enthousiast over de wijklunch: “Voor mij is de wijklunch meer dan alleen maar sociaal contact hebben. Thuis eet ik anders alleen. Nu ben ik in een groep met mensen met geroezemoes om me heen. Ik moest leren om daar weer mee om te gaan. De eerste keer moest ik ook echt over een drempel heen om hier naar binnen te gaan. Sindsdien wil ik ook iedere keer gaan omdat ik aan mezelf wil laten zien dat ik consequent ergens naartoe kan gaan. En ik wil aan het einde van de dag wel trots op mezelf zijn dat ik hier toch ben geweest. Nu vind ik het ook echt gezellig. Je weet ook dat mensen je missen als je niet bent geweest. Dat doet me goed. Dan voel ik me ook echt gezien en gewaardeerd.”

Mee lunchen?
De wijklunch is een initiatief van diverse welzijnsorganisaties samen met verschillende vrijwilligers uit de wijk. De opstart werd mede mogelijk gemaakt vanuit donaties gedaan bij het 10-jarige jubileum van Oisterwijk Nieuws. Onze redactie waardeert het enorm dat dit het resultaat is.

Ook een keertje mee lunchen bij eetcafé De Pannenschuur? Je bent van harte welkom elke eerste donderdag van de maand in wijkcentrum De Pannenschuur. De lunch kost 3,50 euro. Meld je wel even aan via 06-51795936 of dagbestedingpannenschuur@amarant.nl.