banner

Oisterwijkse goed doeners ontvangen vrijwilligersprijs (+ Film)


De jury van de Oisterwijkse Peer Paorel Vrijwilligersprijs heeft het echtpaar Tonny Ijpelaar en Gerard van de Wouw verkozen tot vrijwilligers van de gemeente Oisterwijk 2019.

De Oisterwijkse Reuzenstichting organiseert de Oisterwijkse Vrijwilligersprijs.

Zij vielen op door hun veelzijdigheid aan vrijwillige activiteiten.De jury roemt hen voor hun onbaatzuchtige en dienende inzet voor de medemens. Door hun veelzijdige en breed dragende inzet voor het Oisterwijkse samenleving zijn zij hierin een echte aanwinst. Dat ze elkaar gevonden hebben bij hun vrijwillige activiteiten en elkaar goed aanvullen maakt dat ze naar mening van de jury echt een team zijn.

De jury en organisatie feliciteren Tonny en Gerard met de Peer Paorel prijs 2019, onze redactie voegt daar graag een vette pluim aan toe!

Activiteiten:

Beide gewaardeerde vrijwilligers samen met Burgemeester Hans Janssen (Foto Masja Vlaminckx).

Beiden zijn ze ruim 30 jaar actief binnen het Rode Kruis. Niet alleen zijn zij beiden kaderinstructeur en zorgen zij voor kennisoverdracht door het geven van cursussen. Bovendien gaan ze met het Rode Kruis al jaren mee op vakantieprojecten met personen die zelf weinig mogelijkheden hebben die anders nooit op vakantie kunnen en offeren hier zelfs hun eigen vakantiedagen voor op. Daarnaast zijn ze een steun voor zieken en anderen mensen binnen het rode kruis die dat nodig hebben.

Een keer per maand organiseert Tonny een creatieve en gezellige middag waarbij ong. 20 dames uit Oisterwijk en Haaren een gezellige middag hebben en met een leuk werkje naar huis gaan. Haar man
Gerard ondersteunt hierbij door te zorgen dat het knutselmateriaal voorradig is en klaar voor gebruik is.

Tonny is als coördinator actief bij “eten met je hart” en zorgt hiervoor dat alles geregeld is en dat eenzame ouderen waardevolle ontmoetingen en een gezellig middag hebben.

Omdat zij een AED aan huis hebben wordt er ook op dit gebied vaak een beroep op hen gedaan en staan ze altijd paraat om eerste hulp te verlenen aan degene die dit heel hard nodig heeft.

In de decembermaand mag Gerard zich graag verkleden als goed heilig man om al 12 jaar lang langs gezinnen in de omgeving te gaan om hun een heerlijk avondje te bezorgen.

Buiten het feit dat ze bij diverse evenementen in Oisterwijk, (Intens, Korenfestival) maar ook daarbuiten (Ten Miles, Mundial, Trucktour Tilburg) actief zijn, zijn Tonny en Gerard echte mensen
mensen. Ondanks de artrose van Tonny staan ze altijd klaar voor ieder die dat nodig heeft.