banner

Oisterwijkse exposeert in De Inloop


“Fotografie is altijd mijn passie geweest en ik vind het geweldig om mooie beelden vast te leggen,” zo begint Els Oomis haar verhaal. Haar onderwerpen zijn heel divers van natuur tot reportages van mensen en dieren, architectuur, interieur, vastgoed, kunst en voorwerpen. Dat kunt u zien als u eens binnenloopt in Huiskamer De Inloop aan de Kerkstraat 48 in Oisterwijk. De foto’s zijn te zien tot eind maart op dagen dat de huiskamer open is.

Els Oomis

Ervaring
“Ik begon als tiener met een plastic Kodak instamatic cameraatje, en rond mijn 17de had ik mijn eerste spiegelreflexcamera. Het fotograferen ging me goed af, en heb toen zelfs een drietal bruidsreportages gemaakt. Dat was in die tijd met een analoge camera en fotorolletjes toch wel spannender dan nu met de digitale versie. Ik ben erg blij met de digitale camera en de fotobewerking op de computer. Vroeger ontwikkelde ik de zwart/wit fotorolletjes zelf en ook de afdrukken. Dat was voor die tijd natuurlijk ook al heel leuk en fijn, maar toch erg veel gedoe met al die chemicaliën, spoelen en drogen.”

Els werkte in de jaren ’70 in een grafisch bedrijf. Daar maakte ze fotografische 4 kleuren offset litho’s. Dus het creatieve foto- en dokawerk was toen ook al aan de orde. Met het krijgen van 3 kinderen heeft de fotografie bijna 25 jaar stilgelegen. “Sinds de laatste 15 jaar ben ik digitaal gaan fotograferen en 4 jaar geleden kocht ik mijn eerste digitale spiegelreflex camera en leerde ik ook hoe een RAW bestand te bewerken op de pc.”

Filmen
De laatste jaren maak ik ook graag filmbeelden en zo heb ik ook meegewerkt aan de natuurfilm Oisterwijk, Parel in ’t Groen, waar ik een deel van de beelden voor mijn rekening heb genomen. Het was een heel leuk project om dit samen met het team van Oisterwijk in Beeld te realiseren.

Wie meer foto’s van Els wil zien, kan haar website bezoeken www.elsoomis.nl. Voor meer informatie over de activiteiten van Huiskamer De Inloop kan terecht op www.inlooppuntoisterwijk.nl.