koopzondag

Nieuwjaarsborrel vrijwilligers ContourdeTwern


Het was een bijeenkomst waar de energie van af spat!Afgelopen donderdag was de nieuwjaarsborrel van ContourdeTwern in de Voorhof. Alle kantoorvrijwilligers, baliemedewerkers en vrijwilligers die de individuele inzet verzorgen waren uitgenodigd voor dit gezellig samenzijn. Het bruiste van de energie met zoveel mensen met een sociaal hart, die zich op verschillende manieren belangeloos inzetten in onze gemeente.

Vrijwilligers van VTC C’est la Vie, al 25 jaar zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Nadat alle vrijwilligers binnen waren gedruppeld, neemt Jacqueline van den Acker namens ContourdeTwern het woord. Uiteraard werden de vrijwilligers uitgebreid bedankt voor hun inzet. Samen met onze ruim 150 vrijwilligers kunnen we een aantal mooie dingen neerzetten in de gemeente Oisterwijk. Vele kwetsbare mensen in de gemeente geven we wat lucht doordat de vrijwilligers hen regelmatig bezoeken: de ene keer als luisterend oor, de andere keer om er op uit te trekken en dan weer op een tuintje onkruidvrij te maken. Dit kunnen we alleen realiseren met zo’n grote groep vrijwilligers!

Onder de aanwezigen waren ook de vrijwilligers van VTC C’est la Vie. Zij hebben dit jaar een jubileum te vieren. Al 25 jaar verzorgen zij wekelijks activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Elke week weer zorgen de enthousiaste vrijwilligers voor een leuke en gezellige invulling van de woensdagavond!

De hele middag was het een drukte van belang. Er werden nieuwe contacten gelegd en voor alle vrijwilligers was aandacht. Er waren veel leuke reacties: “Wat leuk om zo eens andere vrijwilligers te ontmoeten”,  “Ik voel me nu echt bij ContourdeTwern horen”, “Ik doe pas drie maanden vrijwilligerswerk en vind het leuk dat ik hier bij mag zijn”, “Wat leuk dat jullie Syrische mensen gevraagd hebben om de hapjes te maken. Naast alle gezelligheid hier, ook nog eens een prettige kennismaking met de overheerlijke Syrische keuken”.

De hapjes die op de nieuwsjaarborrel gepresenteerd werden waren gemaakt door Shoaa (en haar kinderen) en Asmaa. De Syrische hapjes vonden gretig aftrek en er werd zelfs geopperd om te vragen of Asmaa en Shoaa geen kooklessen wilden geven, zodat mensen dit lekkers ook kunnen maken! In alle gezelligheid is er weer een nieuw initiatief geboren dat we graag willen ondersteunen!

Heb jij ook een leuk initiatief en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of wil je graag vrijwilligerswerk doen? Neem dan contact op met ContourdeTwern (013-5284080 of info.oisterwijk@contourdetwern.nl). We helpen je graag om jouw ideeën te realiseren.