banner

Natuurschilder in kasteel Nemerlaer Haaren


In Kasteel Nemerlaer in Haaren is vanaf zondag 2 februari een nieuwe tentoonstelling te bekijken. Het onderwerp “Bomen” wordt ingevuld met prachtige foto’s van bomen in de winter en vooral ook met de geschilderde bomen van de Tilburgse Marian Ligtvoet.

De ingang van Kasteel Nemerlaer in Haaren (Foto: Joris van der Pijll)

Marian heeft een passie voor de natuur. Zo kwam zij afgelopen zomer terecht bij Kasteel Nemerlaer, waar ze toestemming vroeg en kreeg om in de Droomtuin achter het kasteel een middag te schilderen. Het resulteerde in een afspraak om met name haar natuurschilderijen te exposeren in de kasteelse ruimten, waar momenteel ook bomenfoto’s hangen plus de Keltische bomenkalender. Die spreekt telkens opnieuw het publiek aan, vooral omdat iedere bezoeker de mogelijkheid heeft de uitspraken over zichzelf van die bomenkalender mee naar huis te nemen.
Marian Ligtvoet schildert al jaren alleen of samen met vrienden nadat ze met onderscheiding is afgestudeerd aan de academie voor schone kunsten in Arendonk. Het is haar grote liefde, ze is met hart en ziel een echte natuurschilder.

Kasteel Nemerlaer is iedere Zondag tussen 11.00 en 17.00 uur te bezoeken en verder op afspraak. Entree bedraagt 6 euro, ten bate van het kasteel.