banner

Landijsbaan Moergestel hersteld


Sinds de opening op 2 februari 2012 kon er al meerdere malen worden geschaatst op de landijsbaan aan de Scheerman in Moergestel.

De opgeknapte landijsbaan in Moergestel

Na bijna acht jaar was deze ijsbaan echter toe aan een grondige opknapbeurt. De baan was flink ingekalfd en, nog erger, door twee extreem droge zomers bleef het water er niet meer in staan. Bovendien was er te veel bodembegroeiing waardoor de ijsgroei flink zou worden belemmerd.

Actie van Schaatsclub De Vennen was dus dringend gewenst. Dankzij financiƫle steun van de gemeente Oisterwijk en uitstekende samenwerking met waterschap de Dommel en eigenaar Staatsbosbeheer konden verschillende maatregelen worden getroffen. De baan is gemaaid, gefreesd en tien centimeter uitgediept, waardoor deze weer helemaal vlak ligt. Er is door leden van de schaatsclub een slang van honderdvijftig meter ingegraven van de Reusel tot aan de ijsbaan. Deze slang is aangesloten op een waterpomp, zodat de schaatsclub voortaan zelf water op de baan kan zetten. Van september tot en met december is er hard gewerkt aan deze acties. Schaatsclub De Vennen is trots op het resultaat. Laat de winter maar komen. Schaatsclub De Vennen is er klaar voor!!