ondernemers

Kinderen uit Oisterwijk en Moergestel scoren boek bij Willem II


Twee klassen van De Coppele uit Oisterwijk en vier van De Vonder uit Moergestel nemen vanaf 12 februari negen weken deel aan leesproject Scoor een Boek!

In die weken gaat profvoetballer Dries Saddiki van Willem II leerlingen via videoboodschappen aanmoedigen om zoveel mogelijk mooie boeken te scoren. Leesconsulenten van de Bibliotheek Midden-Brabant zullen de klassen ook bezoeken. De Aftrap voor Scoor een Boek! is op 12 februari om 10.15 uur.

De aftrap
12 februari geeft leesconsulent Cristel van Amersfoort in groep 5 van Basisschool De Sporckt de allereerste les van Scoor een Boek! In deze ‘Aftrap Les’ gaat Cristel de klas in met een motiverende videoboodschap van Dries Saddiki, een stapel scoreposters én een topselectie aan boeken. Voor de gelegenheid is ook Willem II-mascotte Kingo van de partij.

Scoor een Boek!

Scoor een Boek! wordt afgesloten bij Willem II in Tilburg.

1 op de 10 Nederlandse kinderen verlaat de basisschool met taal- en leesproblemen. Om dat probleem te tackelen, besloten Biblionet Groningen en FC Groningen in 2012 de handen ineen te slaan – samen ontwikkelden zij het leesproject Scoor een Boek! Door voetbal en lezen te combineren wilden zij het leesplezier bij kinderen aanwakkeren, om zo hun kansen te vergroten op een succesvolle taalontwikkeling en toekomst.

Inmiddels is Scoor een Boek! uitgebouwd tot een succesvol landelijk onderwijsproject. In 2018 vond de eerste Brabantse editie plaats, georganiseerd door de Bibliotheek Midden-Brabant en stichting Willem II Betrokken. Dit jaar doen in totaal 12 Nederlandse voetbalclubs mee, waaronder ook de Brabantse clubs Helmond Sport, NAC, Top Oss en RKC Waalwijk. In de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg nemen 53 groepen vijf van 23 verschillende basisscholen deel aan het leesproject.

Na 9 weken mooie boeken scoren, vindt er een sportieve afsluiting plaats op het terrein van Willem II. Dan wordt de eindscore bekend: hoeveel boeken hebben de leerlingen samen gelezen?