ondernemers

In Haaren mag een mooie opstoet wat kosten


Voor de 51e keer wordt op zaterdag 22 februari door CV De Strûivenwèners de Haarense optocht gehouden. Al jarenlang is het één van de grotere optochten van de regio, maar groot is niet altijd een garantie voor mooi. Reden voor de carnavalsvereniging om maatregelen te treffen om de kwaliteit van de optocht te verbeteren. En dat mag dan ook wat kosten.

CV De Strûivenwèners organiseert weer de optocht in Haaren

Het prijzengeld gaat namelijk substantieel omhoog. Zo verhoogd de organisatie de eerste prijs van de grote wagens van 375 euro naar 750 euro en die van de jeugdwagens van 150 euro naar 300 euro. Ook voor de loopgroepen gaat het prijzengeld fors omhoog. Zowel voor volwassenen als voor de jeugd is de eerste prijs maar liefst 175 euro. David Zijlmans van de optochtcommissie: “We kennen al jarenlang enkele mooie wagens, maar de strijd om de eerste plaatsen is afgenomen. We hopen op deze manier de concurrentie aan de top te vergroten.”

Het beleid van de commissie om de jeugd aan te zetten tot het bouwen van wagens, heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Een substantieel deel van de wagens wordt gebouwd voor jeugd tot en met 16 jaar. Zijlmans: “We hopen op deze manier de optocht ook aantrekkelijk te houden voor het publiek. Die kunnen overigens aansluitend aan de optocht voor de derde keer meteen goed in de sfeer komen tijdens het Pleinfestijn op het Mgr. Bekkersplein.”

Inschrijven voor de Haarense optocht kan op zaterdag 11 januari tussen 10.00 en 12.00 uur bij café ’t Gemak aan de Haarendijk 4 te Haaren.