anytime

Ik vertrek van Oisterwijk naar Sevilla


Met we moeten zeggen een heerlijk mooi plaatje, en een leuk succesverhaal, en vrolijke groeten uit Sevilla!

Wij zijn Ruud en Mandy en woonden- en werkten tot eind 2018 in Oisterwijk en zijn inmiddels al meer dan een jaar woonachtig in de stad en streek waar we ons hart aan hebben verpand Sevilla (Andalusië, Zuid-Spanje). Ons ´ik vertrek’ verhaal begon al jaren terug en dateert uit onze verkeringstijd. Een van onze eerste vakanties samen vierden we in een dorpje aan de Costa de la Luz dichtbij Cadíz. Direct ontstonden er kriebels bij het idee om in Zuid-Spanje te wonen.

Ruud & Mandy Cranenbroek

Uiteindelijk maakten we de stap in december 2018 en wonen we er sinds die tijd met onze lieve teckel Willy. In de beginperiode hebben we onszelf geconcentreerd op de Spaanse taal en het verder ontdekken van stad en regio. Later zijn we actief gaan zoeken naar een ideale plek om onze droom te realiseren het starten van een Bed & Breakfast. Onze zoektocht van enkele maanden resulteerde in een overname van Bed & Breakfast Casa Arena in Tomares, een dorp tegen het stadscentrum van Sevilla.

Onze Casa Arena telt 5 te verhuren kamers. De kamers zijn eigentijds en naar smaak van Mandy ingericht. We verzorgen dagelijks een heerlijk ontbijt en voorzien al onze gasten van alle gewenste informatie over Sevilla en omgeving. Onze ruime tuin is een plek om te ontspannen en biedt een fantastisch zwembad met voldoende ruimte rondom om te genieten van de zon en schaduw. Het is  een markant pand, waar typische Andalusische elementen worden gecombineerd met een moderne en functionele twist. Ons doel is om al onze gasten een geweldige vakantie-ervaring te bieden waarop men nog lang met plezier zal terugkijken.

Waarom Sevilla?

Telkens wanneer we vakantie vierden in Andalusië werden onze gevoelens voor deze streek sterker. Onze eerste kennismaking met Sevilla was uiteindelijk de laatste stap, die ons deed besluiten te verhuizen naar Zuid-Spanje. Sevilla is voor ons één van de mooiste steden van Europa. We werden betoverd door de charme en schoonheid van de stad, de Arabische invloeden en Mudejarstijl. De oude binnenstad, de warmte en de smalle straatjes van de oude wijken maakten vanaf het eerste moment een onuitwisbare indruk.

Na de nodige aanpassingen hebben we uiteindelijk begin december onze deuren kunnen openen. De eerste weken zijn voorbij gevlogen. Alhoewel we een aardig verleden hebben in de reiswereld waren de eerste reserveringen natuurlijk onwijs spannend. Hoe zouden de gasten reageren? Uiteindelijk verliep het prima, zoals (bijna) altijd was het zalig zonnig weer, de mensen vriendelijk en hebben we mooie complimenten mogen ontvangen.

Inmiddels zijn we aardig gewend aan het dagelijkse ritme en hebben we volledig onze draai gevonden. We hebben nieuwe Nederlandse, Spaanse en Amerikaanse vrienden ontmoet, gaan hier naar de sportschool, Ruud volgt nog 2x per week Spaanse les en Mandy is actief als fietsgids door Sevilla. Alhoewel ook wij regelmatig ¨ik vertrek¨ momenten hebben meegemaakt of nog altijd ondervinden, ervaren wij het leven hier als geweldig!

Wat een plaatje!

Nederland

Regelmatig treffen we Nederlanders die vertrokken zijn omdat ze het gehad hadden met Nederland. Voor ons is dit nooit een thema geweest, Nederland is op veel vlakken een paradijs ten opzichte van hier. Onze hoofdredenen waren een nieuw avontuur aangaan, anderen mensen, culturen en talen leren kennen en bovenal het hebben van persoonlijke en creatieve vrijheid. Het klimaat en de vrijheid maken veel goed, zo was het met Kerst 21 graden. Maar aan de bureaucratie, ellenlange wachtrijen en gebrek aan digitalisering zullen we waarschijnlijk nooit kunnen wennen.

Natuurlijk missen we Nederland en Oisterwijk regelmatig…. Vooral (Brabantse) lekkernijen zoals worstenbroodjes en frikandellen speciaal, enkele praktische zaken, maar vooral vrienden, familie, onze buren uit de Christiaan van der Aalaan, collega´s van Camping De Reebok en de bokslessen van Henk Heesbeen.

Ruud & Mandy Cranenbroek

www.bb-arena.com