banner

Gevaarlijke fietsoversteek Oisterwijk aangepast


Gemeente Oisterwijk start binnenkort met een aanpassing aan de fietsoversteek van de Ambachtsstraat.

De huidige situatie, fietsers van rechts moeten voordat ze links verder kunnen schuin de straat over, waar aldaar ook verkeer uit de zijstraten komt. (Bron: Google Maps)

Bij de recente aanleg, bij de overgang van het oude naar het nieuwe weggedeelte, tussen industrieterrein en spoor, is op dit moment een ongelukkige verkeerssituatie ontstaan voor fietsers. Net waar het verkeer, waaronder ook vrachtwagens, vanuit de Luxemburgstraat de Ambachtsstraat oprijden, is dwars over de weg  een soort van fietsstrook aangebracht. Vlakbij is ook de ingang richting het druk bezochte KVL terrein aangebracht. Deze ‘fietsoversteek’ is bedoeld voor fietsers die vanuit het centrum, richting industrieterrein rijden. Deze moeten hier nu oversteken, omdat het fietspad in twee richtingen langs de nieuwe Ambachtsraat loopt, en op het oude gedeelte nog geen fietspad is aangebracht.

‘De bedoeling is het fietspad later tot aan de rotonde met de Bedrijfsweg door te trekken,’ aldus een woordvoerder van de gemeente. ‘Tot die tijd moeten fietsers, komende vanaf de overweg, vanaf deze locatie hun route via de rijbaan voorzetten. Daarvoor moeten ze de rijbaan oversteken.’

‘Het fietspad wordt tot voorbij de Luxemburgstraat aangelegd.’ Om tijdelijk – nog onbekend is voor hoe lang – voor de fietsers komende vanuit het centrum een oversteek te creëren die meer veiligheid biedt, ‘wordt de oversteek geregeld door middel van een voorrangsregeling en twee tijdelijke drempels. Fietsers komende vanaf de rotende, worden met een doorsteek naar het fietspad geleid,’ zo geeft de gemeente uitleg. Onderstaande de geplande aanpassing.

De nieuwe oversteek: fietsers die van rechts uit het centrum komen, kunnen voordat ze links verder rijden via de oversteek naar de andere kant van de rijbaan. Rechtsboven de Luxemburgstraat.  (Bron: Gemeente Oisterwijk)

 

 

Delen: