glasvezel

Geslaagde editie van Moergestel Kerstdorp


De organisatie van Moergestel Kerstdorp kijkt met voldoening terug op de activiteiten van de tweede editie.De combinatie en samenwerking met Moergestel Kreatief bleek wederom een succes. De tentoonstellingen in Den Boogaard konden zich verheugen in zeer veel bezoekers. De kerststallententoonstelling trok ruim 700 bezoekers die het “klein maar fijn” vonden. Dat was ook precies wat Sandra Hoefnagels met haar privécollectie wilde bereiken.

Kerststal bij park Stanislaus in Moergestel (Foto: Iris de Groot)

Den Boogaard was het vertrek- en middelpunt van de meeste activiteiten. De wensboom en poppenkast vielen echt in de smaak. De kerststallenroutes werden door groot en klein bewandeld of gefietst. Een 12-tal personen liep de 20 km langs de 15 locaties die alle met de grootste zorg waren ingericht. De 4 nieuwkomers bleken echte trekkers: de kerstgroep uit de St. Petruskerk in de oranjerie van de oude pastorie had veel bekijks, de creatie van de fam. Swinkels bij Bloem en Groen Styling bleek een voltreffer mede door de zingende gastvrouw Toos. Bij de kerststal in de Mariakapel werden veel extra kaarsjes gebrand. De kerstgroepjes bij het maretakkenbedrijf aan den Heikant straalde liefde uit. Maar ook de andere locaties waren in trek. Helaas werd de kerstgroep van de scouting het slachtoffer van vandalisme. De organisatie zal alles in het werk stellen om de dader(s) te achterhalen en loven € 100,– uit voor de gouden tip. Hopelijk meld men zich alsnog zelf.

Moergestel Kerstdorp is mogelijk gemaakt door een tomeloze inzet van een beperkt aantal vrijwilligers en door een goede samenwerking en (financiële) steun van met name: de SVM, Galerie de verdieping, Erfgoed Moergestel, de Vrienden van St. Jan, de Parochie, de diverse ondernemersverenigingen en de gemeente.

Er heerste een fijne kerstsfeer in het centrum door de kerstbomen die door Ondernemend Moergestel waren geplaatst. ‘We gaan het aspect van de verkeersveiligheid zonder meer evalueren. Een aandachtspunt voor de volgende editie. Want die komt er zeker en wel’ aldus Jan Vriens die de zaak mede coördineerde. Moergestel Kerstdorp moet Oisterwijk regionaal nog beter op de kaart zetten. Kortom, een bijzonder evenement waar vele mensen elkaar ontmoeten.