banner

Gerda en Adri Bontenbal nemen afscheid van hun galerie in Oisterwijk


Gerda en Adri Bontenbal stoppen per 1 maart met hun Galerie De Lind XII in Oisterwijk. Adri is inmiddels de 72 jaar gepasseerd en samen met Gerda gaan zij na zeven mooie ‘galerie jaren’ ruimschoots van de vrije tijd genieten.

‘Galeriehouder zijn is één van de mooiste beroepen die je je voor kunt stellen!’

De sfeer van de galerie aan De Lind in Oisterwijk was vooral laagdrempelig. De deur stond altijd open, en bij een bezoek aan het centrum vonden de klanten een makkelijke weg naar binnen. ‘De bezoekers komen uit het hele land en ook uit België, ook zijn er schilderijen verkocht aan mensen in Hongarije en Engeland,’ aldus het trotse echtpaar, dat duidelijk heeft genoten van de afgelopen jaren in het Rijksmonument waarin de galerie is gevestigd, een fraaie entourage voor de kunst.

Adri en Gerda Bontenbal te midden van ‘hun’ kunst.

Mede ook vanwege de contacten met de ruim 20 kunstenaars uit binnen- en buitenland. Die stonden en staan tot eind februari garant voor een scala van betaalbare kunst. ‘Veel schilderijen maar ook glaskunst, keramiek, tuinbeelden en gave objecten van brons, waarbij de Italiaanse bronskunstenaar Andrea Roggi een topper is. Wij vertegenwoordigen hem als enige in ons land en zijn kunst vindt grote aftrek.’

Toch komt aan dit alles een einde. ‘Het is een drukke en vermoeiende baan. Het is mooi geweest, maar na 7 jaar is het genoeg.’ Bezoekers, kunstenaars en de kunst hebben Gerda en Adri een geweldig leuke periode geboden, waarvan eenieder nog tot en met 23 februari kan genieten. Wie wil is tot die tijd welkom om van woensdag tot en met zondag nog even binnen te lopen…

Wij danken Gerda en Adri voor de samenwerking en wensen hen nog vele fijne jaren.