banner

Gemeentelijke waardering voor Oisterwijkse molenaars


Burgemeester Hans Janssen heeft zaterdagmiddag twee gemeentelijke onderscheidingen uitgereikt.
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van stichting de Kerkhovense Molen in de Pannenschuur mochten twee molenaars deze bijzondere waardering ontvangen.

De Oisterwijkse molen (Foto Leny van Schijndel)

Hub van Erve (70) en Jan Scheirs (66) zijn al 40 jaar actief voor de Kerkhovense Molen als bestuurslid, molenaar en initiator. Ze zetten zich belangeloos in voor herstel en behoud van de molen. Ze zijn initiatiefnemer en medeoprichter van Stichting De Kerkhovense Molen en inmiddels meer dan 27 jaar actief in het bestuur van de stichting. Ook regionaal zijn ze zeer betrokken bij diverse initiatieven op het gebied van molens. Zonder deze heren en hun collega’s zou de Kerkhovense Molen niet in de huidige conditie verkeren.

Tweede van links en uiterst rechts beide molenaars (Foto Masja Vlaminckx).