kooplokaal

Gemeente Oisterwijk heeft Citrix uitgeschakeld


Het maken van een afspraak is online tijdelijk niet mogelijk bij Gemeente Oisterwijk. Dit komt door maatregelen voor de beveiliging van het computernetwerk nat het uitschakelen van Citrix, het systeem waar veel bedrijven en instellingen mee werken voor externe verbinding.

De rest van de dienstverlening gaat op dit moment gewoon door. Het is nog niet bekend wanneer de problemen zijn opgelost. Je kunt wel bellen voor een afspraak: (013) 529 13 11.

De problemen komen doordat op vrijdag 15 januari de servers zijn uitgezet. Dit doet de gemeente uit voorzorg. Eerder deze week zijn er hackpogingen gedaan bij andere instellingen met vergelijkbare systemen (Citrix). Het Nationaal Cyber Security Centrum van het Ministerie van Justitie en Veiligheid adviseert om het Citrix-systeem niet te gebruiken. Bij Gemeente Oisterwijk zijn nog geen inbraken in het netwerk gevonden.