banner

D66 Oisterwijk maakt zich los van PrO


De Oisterwijkse partij PrO werd ooit opgericht door de Partij van de Arbeid, Groen Links en D66. Samen konden ze sterker het politieke spel in de raad bespelen.

Een nieuwe kleur in de Oisterwijkse raad?

Met de aankomende verkiezingen voor de gemeentelijke herindeling van Haaren bij Oisterwijk, gaat D66 zelfstandig aan de verkiezingen meedoen. Met haar leden van Haaren en Oisterwijk samen gaat D66 met een zelfstandige lijst naar de verkiezingen. De partij vroeg maandag 6 januari aan de D66-leden daarmee in te stemmen. 13 deden dat, 6 niet.

D66 stapt daarmee uit PrO, die daarmee naast enkele prominente leden na de vorige verkiezingen en het eerdere vertrek en recent overstap van Jan de Laat naar PGB, nu nog meer leden gaat verliezen. Nog niet bekend is welke huidige PrO leden mee gaan, en of er D66 leden bij PrO blijven. Ook komen er uit Haaren leden van de partij Progressief 96 naar PrO.

 

 

Delen: