banner

Boetes voor vrijwilligers in Oisterwijk


Deze keer kwam Hans Hulsbosch er met een waarschuwing vanaf, maar het blijft volgens hem schandalig. ‘In plaats van een schouderklopje, deelt de gemeente boetes uit aan vrijwilligers!’

De ParelcaBs in de gemeente Oisterwijk zijn herkenbaar aan de witte kleur met blauwe letters .

Als vrijwillig chauffeur van de Parel Cab vervoert Hans, samen met een flink aantal andere vrijwilligers, inwoners uit Oisterwijk van huis naar bijvoorbeeld een huisarts, of activiteit. Dan moeten ze wel eens stoppen op een plek waar dat eigenlijk niet mag, om een oudere moeilijk ter been zijnde persoon te helpen instappen. Of staan ze net iets langer dan volgens het boekje wenselijk ergens ‘geparkeerd’.  Het resulteerde volgens Hans afgelopen jaar in 450 euro aan boetes.

Vrijdagmorgen ging  Hans tussen zijn ritten door snel even bij zijn woning naar binnen voor een sanitaire stop, en parkeerde daarvoor op een plek waar dat niet mag. Een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) sprak hem aan, want Hans moest toch beseffen dat hij een voorbeeldfunctie had. ‘U vergist zich,’ zo reageerde Hans, ‘ik doe voorbeeldig werk!’ Er volgde deze keer geen boete.

Volgens Hans zouden de BOA’s wat meer rekening mogen houden met de aard van het vrijwilligerswerk, of de gemeente zou de vrijwilligers een ontheffing moeten bieden. Boetes uitdelen is volgens hem in ieder geval uit den boze, alles behalve motiverend.

Delen: