banner

Blauw Levenslicht straalt in Heukelom


Carien van de Pas bracht woensdagavond een bezoek aan de presentatie van het Levenslichtmonument in Heukelom. Zondag werd de rondgang door de gemeente gestart in het centrum van Oisterwijk, ook in Moergestel zal het licht nog zichtbaar zijn.

Het blauwe licht kleurt de donkere nacht in Heukelom (Foto: Carien van de Pas)

‘Het was een hele mooie, ingetogen bijeenkomst in Heukelom, Kees Welmers las 32 namen op van mensen uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom die zijn weggevoerd naar Auschwitz en daar zijn omgekomen. Het was mooi om te zien hoe de stenen steeds meer gloeiden en naarmate het donkerder werd steeds langer blauw kleurden.’

Voor de aanwezigen is het indrukwekkend, en goed om bij stil te staan, ‘Opdat wij hen niet vergeten, en zeker ook dat het nooit meer mag gebeuren.’