ondernemers

Wie helpt deze Oisterwijkse dakloze aan een woning?


Een als vrijwilliger actieve jonge vrouw, met veel inzet voor de sociaal maatschappelijke organisatie Oisterwijk Centraal, bracht de Kerst door bij anderen,ze is naarstig op zoek naar woonruimte.

Voor Kerst hielp Monique (derde van links) mee met de Kersttassenactie van Oisterwijk Centraal (Foto: Carien van de Pas)

Met Kerst was Monique de Bresser te gast bij een oudere mevrouw in Oisterwijk, en samen brachten ze de Kerst door. Samen koken en eten bracht hen, na een oproep op Facebook, bij elkaar. Het vormt een mooi voorbeeld van elkaar helpen, eenzaamheid voorkomen en even een thuis bieden. Monique is dakloos, en helpt mee waar ze kan mee bij de activiteiten van Stichting Oisterwijk Centraal. ‘Ze gaat alvast starten met werken als vrijwilliger om langzaam weer het gewone leven in te gaan,’ aldus Karin Rentmeester die Monique via haar zorgorganisatie Mentorhulp heeft leren kennen. ‘Ze wil graag aan de slag, voorlopig zal dit ook bij kringloopwinkel zijn. Ze kan daar structuur opbouwen, werken wat kan en ondertussen haar huisraad bij elkaar zoeken. Zodat als ze straks een woning heeft ze deze ook kan inrichten.’

Monique werkt naar werk, en naar een vaste woning. Ze kan gewoon huur betalen, en ze wil werken aan een fijne toekomst.

Wie een woning heeft of weet, kan een mailtje sturen naar mentorhulpoisterwijk@outlook.com of bellen met 06 – 47 93 38 72.

DTZ logo low