banner

Wegen naar zorg in het Alzheimer Café


De volgende café-avond van het Alzheimer Café  is op dinsdag 17 december met als thema “Wegen naar zorg”.

De avonden van het Alzheimercafé worden goed bezocht (Foto: Marijke Brocken).

Corinne van der Linden en Monique Sanders zijn de gasten die aanwezig zijn om te vertellen waar je terecht kunt voor zorg voor mensen met dementie. De laatste jaren is de zorg veel in beweging. Mensen worden ouder, de verwachting is ook dat het aantal mensen met de ziekte dementie gaat stijgen. Hierdoor is er veel vraag naar zorg. Het kan echter lastig zijn voor mensen met dementie en hun mantelzorgers om te weten waar je voor zorg aan kunt kloppen. Gelukkig zijn er wel professionals die hierin kunnen ondersteunen, zoals een mantelzorgmakelaar. Aan bod komt deze avond wat een mantelzorgmakelaar voor u kan betekenen. Zij gaan ons ook vertellen via welke zorgwetten zorg kan worden ingezet. En wat er nodig is om een opname te realiseren. Het Alzheimer café Moergestel – Oisterwijk vindt maandelijks plaats op de derde dinsdagavond in de maand en is gevestigd in: Wijkcentrum De Coppele, Prunusstraat 69, 5061 AS Oisterwijk