banner

Weer topklassering voor Dai Dai N’tab bij World Cup


Na wat tegenvallende resultaten tijdens de wedstrijden om de World Cup in Polen (negende) en Kazachstan (vijftiende) is het Dai Dai N’tab weer gelukt om een topklassering op de 500 meter te behalen. Op zaterdag 14 december reed de sprinter van Schaatsclub De Vennen naar
de vijfde plaats tijdens de tweede 500 meter van de wedstrijd om de World Cup in het Japanse Nagano.

Dai Dai N’tab in actie

De wedstrijden om de World Cup worden door de schaatsers van de profploeg Reggeborgh gebruikt als voorbereiding op de belangrijkere wedstrijden in de tweede helft van het seizoen. Dit betekent dat zij tussen de wedstrijden door gewoon doorgaan met het zware trainingsprogramma en geen rust nemen voorafgaand aan de World Cup wedstrijden. Als gevolg hiervan ontbreekt het tijdens de wedstrijden soms aan scherpte die nodig is voor het behalen van een topklassering. Op zaterdag 14 december lukte het echter weer eens. Ondanks
een voorzichtige start (opening 9.77) en wat onbalans in de laatste binnenbocht reed Dai Dai met 34.75 naar zijn snelste tijd van het seizoen. Deze tijd was goed voor een mooie vijfde plaats achter de Russen Mushtakov en Kulizhnikov en de Japanners Murakami en Shinhama.

Dai Dai kwam tijdens de wedstrijden in Nagano nog vaker in actie. Op vrijdag 13 december werd hij met een tijd van 35.00 elfde tijdens de eerste 500 meter en reed hij samen met Lennart Venema en Hein Otterspeer naar de vijfde plaats in de teamsprint. Op zondag 15 december werd Dai Dai met een tijd van 1:10.19 veertiende op de 1000 meter. De volgende echt belangrijke wedstrijd is op het Nederlands Kampioenschap Afstanden in Heerenveen op vrijdag 27 december.