brabantspronkjuweel

Trinitas in mineur de winterstop in


Trinitas snakt naar de winterstop. De laatste weken leek de ‘vloek van Murphy’ vat te hebben op de ploeg van Pierre van Berkel en ging alles mis wat maar mis kon gaan. Niet alles kan echter achter de noemer ‘pech’ verscholen worden.

Trinitas in actie tijdens de wedstrijd (foto: André Nouwens)

De keiharde cijfers laten zien dat Trinitas de laatste zes competitiewedstrijden verloor en daarin maar twee keer scoorde. Daarnaast werd het uitgeschakeld in de beker en verloor het in de 013-Cup van vierdeklasser Riel. Dit mag gerust een desastreuze reeks genoemd worden. Trainer Pierre van Berkel die eerder deze week voor één seizoen bijtekende, zal op zoek moeten gaan naar een vaste samenstelling, getuige de wekelijk wisselde opstelling is hij nog altijd zoekende naar zijn ideale formatie. Alle seinen staan op groen voor een betere fase, een hoge trainingsopkomst, een goed draaiend tweede elftal, vertrouwen van de spelers in de trainer en een kwalitatief goede selectie. Hierdoor moeten na de winterstop echt prestaties geleverd gaan worden, het zou een enorme domper zijn indien deze ploeg zich niet kan handhaven in de derde klasse.

Over de wedstrijd van deze week wil uw verslaggever kort zijn. Het was ondermaats en Trinitas maakte eigenlijk nergens geen aanspraak op. DVG, zeker geen hoogvlieger kwam frisser uit de kleedkamer en stond binnen vijf minuten op voorsprong door een fraai doelpunt van Bas van Houtum. De Liempdenaar kreeg te veel ruimte en schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de bovenhoek. Trinitas stelde daar weinig tegenover deze middag ondanks dat het zeker niet de mindere ploeg was. DVG leunde lekker achterover en bleef makkelijk overeind. Toen Tommy van Schijndel een kwartier voor tijd uit een messcherpe counter de 2-0 op het scorebord zette, was de wedstrijd gespeeld en moest Trinitas voor de zesde achtereenvolgende keer een nederlaag slikken. Het gaat daarom met slechts negen punten de winterstop in.

De ploeg heeft nu een aantal weken om de wonden te likken en de zaak op de rails te krijgen. Direct na de winterstop moeten punten gepakt worden om degradatievoetbal te voorkomen.

Opstelling: 1) Ramon Doomen, 2) Bismark Dwomoh Owusu, 3) Jur Haans, 4) Freek van Venrooij, 5) Nicky Wolfs, 6) Job van Riel, 8) Tom Beks, 10) Peter de Jong, 14) Lucas Mallens, 9) Job Viellevoye, 7) Rens van Lissum. Wissels: 13) Maikel Wolfs voor 5) Job van Riel, 12) Brandon Middelhopf voor 5) Nicky Wolfs, 11) Huub Kavelaars voor 3) Jur Haans.