banner

Teun van der Linden wint Regiocompetitie Jeugdmarathon


Teun van der Linden van Schaatsclub De Vennen heeft in de categorie jongens Junioren-C het eindklassement van de Regiocompetitie Jeugdmarathon gewonnen. Teun stelde deze overwinning veilig door tijdens de slotwedstrijd op zaterdag 14 december in Breda als eerste
over de streep te gaan. Job van der Bruggen eindigde dankzij een tweede plaats in de finalewedstrijd van de jongens Pupillen-A op de tweede plaats in het eindklassement van zijn categorie.

Teun van der Linden, winnaar van de Regiocompetitie Jeugdmarathon (foto: Jeroen Happel)

Tijdens de jeugdmarathons op 2 november in Tilburg, 9 november in Eindhoven, 14 december in Breda en het Zuid-Nederlands Kampioenschap op 30 november in Breda waren punten te verdienen voor het klassement van de Regiocompetitie. Met drie eerste en een
tweede plaats werd Teun van der Linden overtuigend winnaar van het eindklassement van de jongens Junioren-C. Job van der Bruggen werd bij de jongens Pupillen-A tweede in het eindklassement op basis van een eerste, twee tweede en een derde plaats. Het is nagenoeg
zeker dat Teun en Job op grond van deze prestaties worden uitgenodigd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Jeugdmarathon dat op zaterdag 8 februari 2020 in Hoorn zal worden gehouden.

Naast Teun en Job, kwamen namens de wedstrijdploeg van De Vennen ook Tom van Dijck en Loek van der Bruggen aan de start van de marathon in Breda. Tom werd negende bij de jongens Junioren-C en eindigde als zesde in het eindklassement. Loek werd als Pupil-C vijfde
in de wedstrijd voor Pupillen-B en jonger. Omdat er nog geen Nederlands Kampioenschap voor  Pupillen-C is, werd Loek niet opgenomen in het eindklassement van de Regiocompetitie. Tijdens een langebaanwedstrijd in Tilburg op zondagavond 15 december was het opvallend dat bijna alle rijders net iets minder snel reden dan een week eerder. Maartje van Dijck en Bram van Tulder slaagden er wel in om een persoonlijke record (PR) aan te scherpen.